صفر تا صد فناوری 5G؛ با سریعترین اینترنت جهان آشنا شوید
به گزارش خبرنگار حوزه دریچه فناوری گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتشار اخبار توسعه فناوری 5G بسیاری از کاربران در دنیا برای دسترسی به این نسل از اینترنت لحظهشماری میکردند و منتظر عرضه هرچه سریعتر آن بودند. اما همزمانی عرضه این فناوری با شیوع ویروس کرونا باعث شد تا برخی افراد سوءاستفادهگر با ایجاد تئوریهای توطئه ذهن کاربران سراسر جهان را درگیر کنند.
یکی از دلایل اصلی گسترش این توطئهها عدم اطلاع کافی افراد از ماهیت این فناوری است. برای مثال، مانور اصلی توطئهگران تأثیر فرکانسهای فناوری 5G بر روی سیستم ایمنی بدن است و بسیاری از اشخاص نیز این مسئله را باور دارند، با این حال باید اظهار داشت که فرکانس ایجاد شده توسط نسل پنجم فناوری اینترنت همراه از فرکانس منتشر شده توسط برجهای تلفنی کمتر است.
این فناوری در سه قالب عرضه میشود که قالب اولیه فرکانسی مشابه به فناوری نسل چهارم دارد که مطابق با ۶۰۰ الی ۷۰۰ مگاهرتز است. قالبی که این فناوری را در سطحی متوسط عرضه میکند قدرت فرکانسی مطابق با ۲.۵ الی ۳۷ گیگاهرتز را دارد که در حال حاضر نیز توسط بسیاری از برجکهای ارتباطی تلفن تولید میشود. در آخر قدرتمندترین فرکانس تولید شده توسط نسل پنجم اینترنت همراه تنها ۲۵ الی ۳۹ گیگاهرتز فرکانس دارد.
با وجود آنکه تحقیقات امکان آسیبپذیری بدن انسان توسط فرکانسهای مختلف را اثبات کردهاند، اما این امر تئوری توطئه در رابطه با 5G را به اثبات نمیرساند. در واقع تحقیقات همچنین ثابت کردهاند که فرکانسهای مختلف اینترنتی تا ۶۰ گیگاهرتز توانایی عبور از بدن را ندارند و در نتیجه تنها برخورد آنها با لایه خارجی بدن است و نمیتوانند آسیبی به سیستم امنیتی بدن برسانند. به دنبال همین مسائل تصمیم گرفته شده است گزارشی کامل در رابطه با فناوری پر سر و صدای 5G وضع شود تا کاربران بتوانند با علمی بیشتر شرایط مربوط به این فناوری را بسنجند.
اینترنت 5G چیست؟
اینترنت 5G در واقع یک پیشرفت چشمگیر و ستودنی است. این فناوری که به ترجمه تحتاللفظی "نسل پنجم" نام دارد عنوانی خلاصه شده از Fifth Generation است. فناوری اینترنت همراه نسل پنجم از اواخر سال ۲۰۱۸ عرضه شد، اما امسال با شیوع ویروس کرونا و گسترش شایعات بیشتر از همیشه سر زبانها قرار گرفت.
باید اظهار داشت که اینترنت همراه نسل پنجم تنها به دلیل افزایش سرعت و توطئهها مورد توجه قرار ندارد؛ مهمترین نکته در رابطه با 5G توسعه فناوری هوشمندسازی شهری است و با کمک نسل جدید اینترنت حالا بسیاری از گجتهای مختلف میتوانند همواره به اینترنت متصل شوند و مسیری جدید در دنیای فناوری را آغاز کنند.
نکاتی در رابطه با اینترنت 5G:
- تا ۱۰ گیگابایت نرخ ارسال داده در ثانیه؛ این فناوری بین ۱۰ الی ۱۰۰ درصد از 4G و ۴.5G سریعتر است
- بیش از ۱۰۰۰ برابر پهنای باند برای هر واحد منطقه
- امکان اتصال دستگاهها به شبکه تا بیش از ۱۰۰ برابر (نسبت به 4G)
- کاهش ۹۰ درصدی در استفاده از انرژی شبکه
سرعت اینترنت 5G چقدر است؟
اینترنت 5G در بهترین حالت ۱۰ گیگابایت بر ثانیه سرعت دارد. این فناوری ۱۰ الی ۱۰۰ درصد سریعتر از نسل پیشین خود عمل میکند. علت این سرعت بالا استفاده صحیح از پهنای باند و میزان مناسب فرکانس ارسال شده است. شرایط اعمال شده روی این فناوری باعث میشود کیفیت اینترنت افزایش پیدا کند و همچنین گنجایش آن گسترش یابد. با این وجود سرعت اینترنت در مکانهای مختلف یکسان نخواهد بود. برای مثال تحقیق صورت گرفته در آمریکا سرعت اینترنت را در چند محل آزمایش کرده بود.
نتیجه آزمایش صورت گرفته در شهرهای مختلفف آمریکا به شرح ذیل است:
- لاس وگاس ۲۲۰ مگابایت بر ثانیه
- لسآنجلس ۳۵۰ مگابایت بر ثانیه
- دالاس ۴۵۰ مگابایت بر ثانیه
- شیکاگو ۵۵۰ مگابایت بر ثانیه
- مینیاپولیس ۹۵۰ مگابایت بر ثانیه
این نتایج سرعتی مطابق با ۱۰ الی ۵۰ برابر بیشتر از 4G را به نمایش میگذارند.
- ۹۹/۰۴/۳۱